Някой знае ли кога светва лампата за ниско ниво на маслото? И по-скоро, на какво ниво спрямо щеката?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
[QUOTE=mitkomeg;1296005]За 2,4 JTD говорим в случая[/QUOTE
При мен се е случвало два-три пъти и винаги е било, заради лошо гориво според мен, въпреки че винаги зареждам от бензиностанции на лукойл.Притежател на Alfa Romeo 164 2000 TS БИВША
Alfa romeo 166 2.4 JTD - това е автомобила!
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеТова е въпрос на който отговора ще ми е интересен и на мен.Имах един Ваген 4-ка 1.6 бензин SR(егати и недоразумението,поне с този мотор) та той си хапваше масло порядъчно и лампата за ниско ниво на маслото светкаше когато трудно маслото което е останало в картера се отбелязваше на щеката.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеНа 164-та лампата винаги светваше когато маслото е точно на минимума на пръчката. Сега и при двете 166-ци го чаках да спадне на минимум, но и при двете не светна. Явно ще светне заедно с тази за налягането, като повлече мотора.Моята един път я бях изтървал под минимума - нищо не свети. А 159-ката свети дори когато маслото е точно на средата, ако я запалиш сутрин да качи в главата и я угасиш, на следващото палене, ако не е сварило да се стече светва веднага щека.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Докато сте на тема лампа на маслото да попитам и аз нещо - понякога при първото палене лампата на аладин остава да ми свети няколко секунди след като запали мотора и чак тогава си изгасва. Трябва ли да се притеснявам или да продължавам да не му обръщам вниманиеAlfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000
Comment
-
Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщениеДокато сте на тема лампа на маслото да попитам и аз нещо - понякога при първото палене лампата на аладин остава да ми свети няколко секунди след като запали мотора и чак тогава си изгасва. Трябва ли да се притеснявам или да продължавам да не му обръщам внимание
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщениеДа, при първото палене е и то доста рядко. Да поясня само че става дума за лампата за налягане на маслото.
Ако този клапан не затваря добре винаги, магистралата се изпразва и при следващото палене минава време докато се напълни и се развие нужното налягане за да изгасне лампата.
PS:
Ако гореописаното е причината, обикновено и въпросното палене при което лампата се бави да изгасне е съпроводено и с по-силен тракащ звук откъм мотора.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:20.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Мерси Любо, сега като го спомена тоя клапан изкопах следната тема:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=67553
Сега карам с FIAAM филтър ама май ще го сменям. Малко тъп въпрос ама може ли да се смени само филтъра без маслото или трябва и двете ?
Ако трябва и двете мога ли да карам така до следващата смяна на масло (след около 7к км, на есен), при положение че лампата светва доста рядко и през останалото време няма проблем ?Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000
Comment
-
Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщениеМерси Любо, сега като го спомена тоя клапан изкопах следната тема:
Сега карам с FIAAM филтър ама май ще го сменям. Малко тъп въпрос ама може ли да се смени само филтъра без маслото или трябва и двете ?
Ако трябва и двете мога ли да карам така до следващата смяна на масло (след около 7к км, на есен), при положение че лампата светва доста рядко и през останалото време няма проблем ?
Може да смениш само филтъра. Направи го на студен мотор. Няма да изтече много масло.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщениеМерси Любо, сега като го спомена тоя клапан изкопах следната тема:
Ако трябва и двете мога ли да карам така до следващата смяна на масло (след около 7к км, на есен), при положение че лампата светва доста рядко и през останалото време няма проблем ?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment